Huonekohtainen tuloilmaratkaisu


Huonekohtainen ilmanvaihto poikkeaa keskusilmanvaihdosta siten, että jokaisessa ilmastoitavassa huoneessa on erillinen laite mitä voidaan käyttää ja tehoa säätää huonekohtaisesti. Mitään kanavistoa ei tarvita. Olemme erikoistunut nimenomaan näihin järjestelmiin.

Energiankulutus on pienin huonekohtaisesti toteutetussa ilmanvaihdossa.

Keskusilmastointi, vaikka siinä on lämmöntalteenotto, kuluttaa enemmän energiaa koska se ei lainkaan huomioi huoneissa oleskelua ja koko talon ilmaa vaihdetaan mukaan lukien tyhjät huoneet. Huonekohtaisessa ilmanvaihdossa ilmaa vaihdetaan vain niissä huoneissa missä on ihmisiä, yleisesti 2-3 huonetta.

Huonekohtaisen ilmanvaihdon hankintakulut ovat vain murto-osa keskusjärjestelmään verrattuna.

Keskimäärin tarvitaan 2-4 lämmittävää korvausilmaventtiiliä mitkä maksavat yhteensä alle €1000. Keskusilmanvaihto kanavistoineen maksaa n. €8000. Lisäetuna on myös se, että korvausilmaventtiilien puhtaanapito on huomattavasti helpompaa kuin perinteisen tuloilmakanaviston.

Asunnon ilmanvaihdon saneeraus

Responsive image

Esimerkki huonekohtaisesta ilmanvaihtoratkaisusta omakotitaloon.

MOBAIR Korvausilmaventtiilit

Valikoimastamme löytyy sopivat korvausilmaventtiilit eri kokoisiin ja eri lailla ilmastoituihin tiloihin.

Tuotteet

Mihin korvausilmaventtiileitä tarvitaan?

Korvausilmaventtiileitä tarvitaan ilmanvaihdon vaatiman korvaavan ilman tuomiseksi ulkoa sisälle. Normaali makuuhuoneeseen kahdelle henkilölle tarvittava ulkoilmamäärä on 2 × 20 m3/h eli 40 m3/h. Kovilla pakkasilla ilmamäärää voi pienentää n. 40%. MOBAIR korvausilmaventtiileillä ulkoilma tulee talvellakin vedottomasti, hyvin suodatettuna ja erittäin pienellä energiankulutuksella.

Korvausilmaventtiilit sijoitetaan ensisijaisesti makuuhuoneisiin. Myös olohuoneeseen kannattaa sijoittaa korvausilmaventtiili varsinkin jos siellä on tulisija. Energiankulutus voidaan minimoida, kun korvausilmaventtiilejä pidetään toiminnassa vain silloin kun huoneessa oleskellaan.

Löydä valtuutettu jälleenmyyjä

Lähimmän MOBAIR jälleenmyyjän löydät jälleenmyyjähausta.