Huonekohtainen tuloilmaratkaisu

Huonekohtainen ilmanvaihto poikkeaa keskusilmanvaihdosta siten, että jokaisessa ilmastoitavassa huoneessa on erillinen laite mitä voidaan käyttää ja tehoa säätää huonekohtaisesti. Mitään kanavistoa ei tarvita. Mobair on erikoistunut nimenomaan näihin järjestelmiin.

Tehokas

Energiankulutus on pienin huonekohtaisesti toteutetussa ilmanvaihdossa. Keskusilmastointi, vaikka siinä on lämmöntalteenotto, kuluttaa enemmän energiaa koska se ei lainkaan huomioi huoneissa oleskelua ja koko talon ilmaa vaihdetaan mukaan lukien tyhjät huoneet. Huonekohtaisessa ilmanvaihdossa ilmaa vaihdetaan vain niissä huoneissa missä on ihmisiä, yleisesti 2-3 huonetta.

Edullinen

Huonekohtaisen ilmanvaihdon hankintakulut ovat vain murto-osa keskusjärjestelmään verrattuna. Keskimäärin tarvitaan 2-4 lämmittävää korvausilmalaitetta mitkä maksavat yhteensä alle €1000. Keskusilmanvaihto kanavistoineen maksaa n. €8000. Lisäetuna on myös se, että korvausilmalaitteiden puhtaanapito on huomattavasti helpompaa kuin perinteisen tuloilmakanaviston.

Pohjapiirros asunnon ilmanvaihdon saneerauksesta
Esimerkki huonekohtaisesta ilmanvaihtoratkaisusta omakotitaloon.

Mihin korvausilmalaitteita tarvitaan?

Korvausilmalaitteita tarvitaan ilmanvaihdon vaatiman korvaavan ilman tuomiseksi ulkoa sisälle. Normaali makuuhuoneeseen kahdelle henkilölle tarvittava ulkoilmamäärä on 2 x 20 m3/h eli 40 m3/h. Kovilla pakkasilla ilmamäärää voi pienentää n. 40%. Mobair korvausilmalaitteilla ulkoilma tulee talvellakin vedottomasti, hyvin suodatettuna ja erittäin pienellä energiankulutuksella.

Korvausilmalaitteet sijoitetaan ensisijaisesti makuuhuoneisiin. Myös olohuoneeseen kannattaa sijoittaa korvausilmaventtiili varsinkin jos siellä on tulisija. Energiankulutus voidaan minimoida, kun korvausilmalaitteita pidetään toiminnassa vain silloin kun huoneessa oleskellaan.

Korvausilmalaitteet

Valikoimastamme löytyy sopivat korvausilmalaitteet eri kokoisiin ja eri lailla ilmastoituihin tiloihin

...
Valitse raikas ja hyvä sisäilma

Jan 8, 2020

Sisäilman laatu vaikuttaa tiloissa oleskelevien ihmisten oloon ja virkeyteen. Mitä puhtaampaa tämä ilma on, sitä paremmin elimistö voi.

Lue lisää
...
Asunnon ilmanvaihdon parantaminen

Dec 6, 2019

Ilmanvaihdon parantamisessa tärkeimpiä huoneita asunnoissa ovat makuuhuoneet, niistä puuttuu yleensä ulkoa tuleva raikas korvausilma.

Lue lisää