Huonekohtainen tuloilmaratkaisu

Huonekohtainen ilmanvaihto poikkeaa keskusilmanvaihdosta siten, että jokaisessa ilmastoitavassa huoneessa on erillinen laite mitä voidaan käyttää ja tehoa säätää huonekohtaisesti. Mitään kanavistoa ei tarvita. Mobair on erikoistunut nimenomaan näihin järjestelmiin.

Energiankulutus on pienin huonekohtaisesti toteutetussa ilmanvaihdossa. Keskusilmastointi, vaikka siinä on lämmöntalteenotto, kuluttaa enemmän energiaa koska se ei lainkaan huomioi huoneissa oleskelua ja koko talon ilmaa vaihdetaan mukaan lukien tyhjät huoneet. Huonekohtaisessa ilmanvaihdossa ilmaa vaihdetaan vain niissä huoneissa missä on ihmisiä, yleisesti 2-3 huonetta.

Huonekohtaisen ilmanvaihdon hankintakulut ovat vain murto-osa keskusjärjestelmään verrattuna. Keskimäärin tarvitaan 2-4 lämmittävää tuloilmalaitetta mitkä maksavat yhteensä alle €1000. Keskusilmanvaihto kanavistoineen maksaa n. €8000. Lisäetuna on myös se, että tuloilmalaitteiden puhtaanapito on huomattavasti helpompaa kuin perinteisen tuloilmakanaviston.

Energiansäästöä tehostaa lisäksi Mobairin kehittämä ja patentoima 2030s korvausilmaventtiili, minkä tehontarve on vain 1,0 W. Yleensä ilmanvaihtolaitteet kuluttavat 500 - 1500 W. Mobair on kehittänyt myös lämmönsiirtopuhaltimen mikä siirtää takan ja ilmalämpöpumpun lämmön talon kaikkiin huoneisiin. Patterit voivat olla kiinni jopa -10 °C ulkolämpötilassa. Mobair tuotteet soveltuvat kaikkiin asuntoihin, omakoti- rivi- ja kerrostaloihin.

Esimerkki huonekohtaisesta ilmanvaihtoratkaisusta omakotitaloon: