Usein kysyttyä

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos et löydä etsimääsi vastausta, ota meihin yhteyttä.

Mikä on korvausilmalaite ja miten se eroaa ilmalämpöpumpuista?

Korvausilmalaite parantaa ilmanvaihtoa ja sisäilman laatua. Se tuo nimensä mukaisesti raitista ja puhdasta ilmaa sisään. Se asennetaan huonekohtaisesti tehostamaan olemassa olevaa koneellista tai painovoimaista ilmanvaihtoa.

Ilmalämpöpumppu kierrättää sisäilmaa, joten se ei paranna sisäilman laatua kuin lämpötilan osalta. Korvausilmalaite nimenomaan parantaa ilmanvaihtuvuutta ja pitää huolen siitä, että ilma on myös puhdasta ja terveellistä.

Mitä on korvausilma?

Korvausilma tarkoittaa ulkoa sisälle virtaavaa ilmaa mitä tulee vastaava määrä joka poistetaan pesuhuoneista, keittiöstä yms. Mikäli ei ole korvausilmaventtiileitä, virtaa ulkoilma sisälle ovi- ja ikkunaraoista. On erittäin tärkeää, että korvausilma johdetaan sisälle hallitusti suodatettuna ja lämmitettynä. Laitteidemme tuomasta korvausilmasta ei aiheudu lisäkustannuksia.

Mihin huoneeseen korvausilmalaite asennetaan?

Korvausilmalaite asennetaan siihen huoneeseen, jossa sisäilman laatua halutaan parantaa. Sen voi siis samassa rakennuksessa asentaa jokaiseen huoneeseen tai vain tiettyihin mutta ei suoraan esim. pesuhuoneeseen. Kodeissa korvausilmalaitteelle tärkein tila on makuuhuone, jossa huono ilmanvaihto ja sisäilman laatu aiheuttaa eniten ongelmia. Sijoittelussa tulee ottaa huomioon asennusohjeet.

Mikä on korvausilmalaitteen sähkönkulutus?

MOBAIR 2030S korvausilmalaitteen sähkötehon tarve on vain 1,0 W. MOBAIR 2010 ja 2015 kuluttavat keskimääräisesti n. 200 W, mutta tämä kulutus kompensoituu lämmityskulujen pienenemisenä, eli huoneessa oleva lämmityspatteri kuluttaa vähemmän kun korvausilma tulee lämpimänä sisään.

Sekoittaako korvausilmalaite muuta ilmanvaihtoa?

Korvausilmalaitteemme eivät sekoita rakennusten muuta ilmanvaihtoa. Kerrostaloissa ja kaikissa muissakin rakennuksissa edellytetään, että korvausilmaventtiilit eivät saa aiheuttaa ylipainetta huoneistoon. Kaikki tuotteemme onkin suunniteltu niin, ettei ylipainetta synny missään olosuhteissa ja viranomaiset ovat hyväksyneet ratkaisun.

Äänitasot

Korvausilmalaitteemme ovat hiljaisia. Hiljaisina laitteina ne sopivat erinomaisesti käytettäväksi myös makuuhuoneissa ilman unen häiriintymisen vaaraa. MOBAIR 2030S korvausilmalaitteen äänitaso on alle 27 dB(A). Sisällä huoneessa laitteet ovat niin hiljaisia, että esimerkiksi lämmityspatterin termostaatti saattaa pitää suuremman äänen.

Lisäksi kaupunkialueilla ulkoa tulevan äänen vaimentamiseksi on olemassa lisävarusteena ulkoilmaputken sisälle asennettava äänenvaimennin AV2000.

Haittaako korvausilmalaitteen käyttö ilmalämpöpumpun toimintaa?

Ilmalämpöpumppuja ja ilmanvaihtolaitteita käytetään hyvin yleisesti rinnakkain. Lämpöpumpulla hallitaan huoneilman lämpötilaa kun taas ilmanvaihtolaitteet, kuten MOBAIR-korvausilmalaitteet, huolehtivat ilman raikkaudesta.

Takuu

Myönnämme kaikille tuotteillemme kahden (2) vuoden takuun.

MOBAIR korvausilmaventtiileissä käytettävät suodattimet

Korvausilmaventtiileissämme suositellaan käytettäväksi alkuperäisiä suodattimia laitteen suunnitellun toiminnan ja ilmamäärän varmistamiseksi. Alkuperäisiä MOBAIR-suodattimia myyvän jälleenmyyjän löydät Scanofficen jälleenmyyjähaulla.

Mitä tuotteemme maksaa?

Korvausilmalaitteemme ovat muihin vanhojen rakennusten ilmanvaihtoa parantaviin ratkaisuihin verrattuna erittäin edullinen vaihtoehto. Tarpeisiisi (rakennustyyppi, sijoittelutarve huoneisiin) soveltuvan mallin ja hinnat saat lähimmältä edustajaltasi. Valtuutetut jälleenmyyjät alueellasi löydät Scanofficen jälleenmyyjähaulla.