Usein kysyttyä

Huonekohtainen ilmanvaihto

Huonekohtainen ilmanvaihto poikkeaa keskusilmanvaihdosta siten, että jokaisessa ilmastoitavassa huoneessa on erillinen laite mitä voidaan käyttää ja tehoa säätää huonekohtaisesti. Mitään kanavistoa ei tarvita. Mobair on erikoistunut nimenomaan näihin järjestelmiin.

Mikä on tuloilmalaite ja miten se eroaa ilmalämpöpumpuista?

Tuloilmalaite parantaa ilmanvaihtoa ja sisäilman laatua. Se tuo nimensä mukaisesti raitista ja puhdasta ilmaa sisään. Se asennetaan huonekohtaisesti tehostamaan olemassa olevaa koneellista tai painovoimaista ilmanvaihtoa.

Ilmalämpöpumppu kierrättää sisäilmaa, joten se ei paranna sisäilman laatua kuin lämpötilan osalta. Tuloilmalaite nimenomaan parantaa ilmanvaihtuvuutta ja pitää huolen siitä, että ilma on myös puhdasta ja terveellistä.

Mihin huoneeseen Mobair-tuloilmalaite asennetaan?

Tuloilmalaite asennetaan siihen huoneeseen, jossa sisäilman laatua halutaan parantaa. Sen voi siis samassa rakennuksessa asentaa jokaiseen huoneeseen tai vain tiettyihin. Esimerkiksi kodeissa tuloilmalaitteelle tärkein tila on makuuhuone, jossa huono ilmanvaihto ja sisäilman laatu aiheuttaa eniten ongelmia.

Kuluttaako laite paljon sähköä?

Mobair 2030s korvausilmaventtiilin sähkötehon tarve on vain 1,0 W. Mobair 2010 ja Mobair 2020 kuluttavat keskimääräisesti n. 200 W, mutta tämä kulutus kompensoituu lämmityskulujen pienenemisenä, eli huoneessa oleva lämmityspatteri kuluttaa vähemmän kun korvausilma tulee lämpimänä sisään.

Pitääkö laite häiritsevää ääntä?

Mobair-tuloilmalaitteet ovat hiljaisia. Hiljaisina laitteina ne sopivat erinomaisesti käytettäväksi myös makuuhuoneissa ilman unen häiriintymisen vaaraa. Mobair 2030s korvausilmaventtiilin äänitaso on alle 27 dBA. Lisäksi kaupunkialueilla ulkoa tulevan äänen vaimentamiseksi on olemassa vaimentava ulkosäleikkö. Sisällä huoneessa laitteet ovat niin hiljaisia, että esimerkiksi lämmityspatterin termostaatti saattaa pitää suuremman äänen.

Mobair tuloilmalaitteissa käytettävät suodattimet

Mobair tuloilmalaitteissa suositellaan käytettäväksi alkuperäisiä suodattimia laitteen suunnitellun toiminnan ja ilmamäärän varmistamiseksi. Alkuperäisiä Mobair-suodattimia myyvän jälleenmyyjän löydät Scanofficen jälleenmyyjähaulla.

Haittaako laitteen käyttö ilmalämpöpumpun toimintaa?

Ilmalämpöpumppuja ja ilmanvaihtolaitteita käytetään hyvin yleisesti rinnakkain. Lämpöpumpulla hallitaan huoneilman lämpötilaa kun taas ilmanvaihtolaitteet, kuten Mobair-tuloilmalaitteet, huolehtivat ilman raikkaudesta.

Sekoittaako kerrostalossa muuta ilmanvaihtoa?

Tuloilmalaitteet eivät sekoita rakennusten muuta ilmanvaihtoa. Kerrostaloissa ja kaikissa muissakin rakennuksissa edellytetään, että tuloilmalaitteet eivät saa aiheuttaa ylipainetta huoneistoon. Kaikki Mobair-tuotteet onkin suunniteltu niin, ettei ylipainetta synny missään olosuhteissa ja viranomaiset ovat hyväksyneet ratkaisun.

Mitä tuloilmalaite maksaa?

Tuloilmalaite on muihin vanhojen rakennusten ilmanvaihtoa parantaviin ratkaisuihin verrattuna erittäin edullinen vaihtoehto. Tarpeisiisi (rakennustyyppi, sijoittelutarve huoneisiin) soveltuvan mallin ja hinnat saat lähimmältä edustajaltasi.

Mobair-laitteiden jälleenmyyjät alueellasi näet täältä.