Valitse raikas ja hyvä sisäilma

Toimiva ilmanvaihto on hyvän sisäilman perusta. Vanhoissa taloissa ilmanvaihto toimii usein puutteellisesti, korvausilmalaite auttaa korjaamaan tämän puutteen tiloissa joissa raikasta ilmaa tarvitaan lisää.

...
Mobair

Mitä hyvä sisäilma on?

Puhdas sisäilma – pölytön, hajuton, vedoton ja meluton – eli hyvä sisäilma on monen eri asian summa. Toimiva ilmanvaihto on kuitenkin hyvän sisäilman perusta. Vanhoissa taloissa ilmanvaihto toimii usein puutteellisesti. Korvausilmalaite auttaa korjaamaan tämän puutteen niissä tiloissa, joissa raikasta ilmaa tarvitaan lisää. Sisäilman laatu vaikuttaa tiloissa oleskelevien ihmisten oloon ja virkeyteen. Mitä puhtaampaa tämä ilma on, sitä paremmin elimistö voi.

Onko huoneessa sopivan lämmintä?

Sopiva sisäilman lämpötila riippuu tilan käyttötarkoituksesta. Liian korkea lämpötila (yli 24 °C) tuntuu kuivalta ja tunkkaiselta, kun taas liian alhainen lämpötila (alle 20 °C) tuntuu vetona. Makuuhuoneessa vilpoisempi lämpötila auttaa kuitenkin nukkumisessa, ja toimistoissa sopiva lämpötila ja hapen määrä auttavat hyvän työvireen ylläpitämisessä. Erilaisten tilojen ilmanvaihtotarpeissa auttaa huonekohtainen korvausilmalaite: se auttaa huoneiden erilaisten käyttötarpeiden mukaisen ilmantarpeen säätelemisessä.

Onko huoneessa hyvä hengittää ja tuoksuuko siellä hyvälle?

Tilaan astuttaessa sen ilman tulee tuntua raikkaalta. Sisäilma, jossa on liian paljon hiilidioksidia (yli 1200 ppm), aistitaan tunkkaisena ja epämiellyttävänä hengittää. Huoneen tarpeeseen valittu korvausilmalaite syöttää huoneeseen vedottomasti raikasta happipitoista ilmaa, ja hiilidioksidipitoisuudet pysyvät kurissa.

Ilmanvaihtoa ilman kallista ilmanvaihtojärjestelmän remonttia

Ilmanvaihdon tehostaminen korvausilmalaitteella on järkevää, sillä silloin ei ole tarvetta mittavalle ja kalliille ilmanvaihtojärjestelmän remontille. Korvausilmalaitteet voit asentaa itse niihin huoneisiin, joiden ilmanvaihtoa haluat parantaa, ja myös tyylitellä pienikokoisen korvausilmalaitteen ilmeeltään tilaan sopivaksi.

Huono sisäilma on erittäin haitallista ihmisten terveydelle

Mikäli hometta tai jotain muuta terveydelle vaarallista ainetta todetaan, tulee ensisijaisesti selvittää päästölähde ja poistaa se. Tämän lisäksi kun ilmanvaihto laitetaan kuntoon, voidaan asua turvallisin mielin.

Asunnoissa yleisimmin makuuhuoneessa on huono sisäilma. Kahden hengen makuuhuoneessa hiilidioksidipitoisuus nousee helposti arvoon 1600 bec kun suositus on 800 bec. Huonosta sisäilmasta pääsee helpolla eroon asentamalla kaikkiin käytössä oleviin huoneisiin MOBAIR korvausilmalaitteet. Mikäli makuuhuoneen ovi pidätetään kiinni, tulee oven alareunassa olla reilu ovirako.

Huonoa sisäilmaa on turha kärsiä, sillä korjauskustannukset ovat hyvin pienet. Huonon sisäilman tunnistaa hajusta ja esim. ikkunoiden huurtumisesta.

Lähteet: Sisäilmayhdistys ry, Allergia- ja astmaliitto ja Hengitysliitto