Valitse raikas ja hyvä sisäilma

Mobair-tuloilmalaitteella ratkaiset huonekohtaiset ilmanvaihto-ongelmat nopeasti, helposti ja edullisesti.

Tuloilmalaitteella saat tunkkaisen sisäilman tilalle puhdistettua ja raikasta ilmaa, tarvittaessa myös lämmitettynä. Puhdas sisäilma tekee tilasta viihtyisämmän niin oleskeluun kuin työskentelyynkin – hyvä sisäilma on panostus omaan hyvinvointiin.

Mobair-tuloilmalaitteiden ansiosta puhdas sisäilma voidaan saavuttaa niin yksityisasunnoissa kuin julkisissa tiloissa – ilman investointeja kalliisiin ja suurikokoisiin laitteisiin. Tuloilmalaitteella raitis ilma saadaan ohjattua sisälle aina vedottomasti, ilman ulkoilman siitepölyjä, katupölyä tai saasteita. Hyvä sisäilma on siis mahdollista asunnon tai tilan tyypistä ja sijainnista riippumatta. Suomalaiset Mobair-tuloilmalaitteet sopivat niin kerros-, rivi- ja omakotitaloihin kuin julkisiin tiloihinkin, kuten päiväkoteihin, kouluihin majoitustiloihin ja liiketiloihin.

Tutustu innovatiivisiin Mobair-tuotteisiin

Puhdas sisäilma edullisesti itse asennettavan ratkaisun avulla – ilman kalliita remontteja

Hyvä sisäilma on mahdollista myös ilman perusteellisia remontteja. Kun hankit Mobair tuloilmalaitteen, et tarvitse perusteellista ja kallista ilmanvaihtojärjestelmän remonttia. Itse asennettavien huonekohtaisten tuloilmalaitteiden avulla, puhdas sisäilma saadaan aikaan edullisesti ja vaivattomasti.

Tuloilmalaite sopii myös ilmeeltään erilaisiin tiloihin, sillä laite voidaan maalata juuri sen näköiseksi kuin tilaan sopii.

Mitä hyvä sisäilma on?

Puhdas sisäilma – pölytön, hajuton, vedoton ja meluton – eli hyvä sisäilma on monen eri asian summa. Toimiva ilmanvaihto on kuitenkin hyvän sisäilman perusta. Vanhoissa taloissa ilmanvaihto toimii usein puutteellisesti. Tuloilmalaite auttaa korjaamaan tämän puutteen niissä tiloissa, joissa raikasta ilmaa tarvitaan lisää. Sisäilman laatu vaikuttaa tiloissa oleskelevien ihmisten oloon ja virkeyteen. Mitä puhtaampaa tämä ilma on, sitä paremmin elimistö voi.

Onko huoneessa sopivan lämmintä?

Sopiva sisäilman lämpötila riippuu tilan käyttötarkoituksesta.

Liian korkea lämpötila (yli 24 °C) tuntuu kuivalta ja tunkkaiselta, kun taas liian alhainen lämpötila (alle 20 °C) tuntuu vetona. Makuuhuoneessa vilpoisempi lämpötila auttaa kuitenkin nukkumisessa, ja toimistoissa sopiva lämpötila ja hapen määrä auttavat hyvän työvireen ylläpitämisessä. Erilaisten tilojen ilmanvaihtotarpeissa auttaa huonekohtainen tuloilmalaite: se auttaa huoneiden erilaisten käyttötarpeiden mukaisen ilmantarpeen säätelemisessä.

Onko huoneessa hyvä hengittää ja tuoksuuko siellä hyvälle?

Tilaan astuttaessa sen ilman tulee tuntua raikkaalta. Sisäilma, jossa on liian paljon hiilidioksidia (yli 1200 ppm), aistitaan tunkkaisena ja epämiellyttävänä hengittää. Huoneen tarpeeseen valittu tuloilmalaite syöttää huoneeseen vedottomasti raikasta happipitoista ilmaa, ja hiilidioksidipitoisuudet pysyvät kurissa.

Ilmanvaihtoa ilman kallista ilmanvaihtojärjestelmän remonttia

Ilmanvaihdon tehostaminen tuloilmalaitteella on järkevää, sillä silloin ei ole tarvetta mittavalle ja kalliille ilmanvaihtojärjestelmän remontille. Tuloilmalaitteet voit asentaa itse niihin huoneisiin, joiden ilmanvaihtoa haluat parantaa, ja myös tyylitellä pienikokoisen tuloilmalaitteen ilmeeltään tilaan sopivaksi.

(Lähteet: Sisäilmayhdistys ry, Allergia- ja astmaliitto ja Hengitysliitto)

 

kuva Mobair 2030s korvausilmaventtiilistä

Tutustu Mobair 2030s korvausilmaventtiiliin, jonka innovatiivinen toteutus mahdollistaa asunnon vedottoman ilmanvaihdon minimaalisella energiankulutuksella.

 

Katso, miten Mobair-tuloilmaratkaisu toimii

Lue lisää Mobair-tuloilmaratkaisusta.