Huonekohtainen tuloilmaratkaisu.

Huonekohtainen ilmanvaihto poikkeaa keskusilmanvaihdosta siten, että jokaisessa ilmastoitavassa huoneessa on erillinen laite mitä voidaan käyttää ja tehoa säätää huonekohtaisesti. Mitään kanavistoa ei tarvita. Mobair on erikoistunut nimenomaan näihin järjestelmiin.

 

Tehokas

Energiankulutus on pienin huonekohtaisesti toteutetussa ilmanvaihdossa. Keskusilmastointi, vaikka siinä on lämmöntalteenotto, kuluttaa enemmän energiaa koska se ei lainkaan huomioi huoneissa oleskelua ja koko talon ilmaa vaihdetaan mukaan lukien tyhjät huoneet. Huonekohtaisessa ilmanvaihdossa ilmaa vaihdetaan vain niissä huoneissa missä on ihmisiä, yleisesti 2-3 huonetta.

Edullinen

Huonekohtaisen ilmanvaihdon hankintakulut ovat vain murto-osa keskusjärjestelmään verrattuna. Keskimäärin tarvitaan 2-4 lämmittävää korvausilmalaitetta mitkä maksavat yhteensä alle €1000. Keskusilmanvaihto kanavistoineen maksaa n. €8000. Lisäetuna on myös se, että korvausilmalaitteiden puhtaanapito on huomattavasti helpompaa kuin perinteisen tuloilmakanaviston.

 
 

2030S Korvausilmalaite

Energiansäästöä tehostaa lisäksi Mobairin kehittämä ja patentoima 2030S korvausilmalaite, minkä tehontarve on vain 1,0 W. Yleensä ilmanvaihtolaitteet kuluttavat 500 - 1500 W. Mobair tuotteet soveltuvat kaikkiin asuntoihin, omakoti- rivi- ja kerrostaloihin.

 
 

Mihin korvausilmalaitteita tarvitaan?

Korvausilmalaitteita tarvitaan ilmanvaihdon vaatiman korvaavan ilman tuomiseksi ulkoa sisälle. Normaali makuuhuoneeseen kahdelle henkilölle tarvittava ulkoilmamäärä on 2 x 20 m³/h eli 40 m³/h. Kovilla pakkasilla ilmamäärää voi pienentää n. 40%. Mobair korvausilmalaitteilla ulkoilma tulee talvellakin vedottomasti, hyvin suodatettuna ja erittäin pienellä energiankulutuksella.

Korvausilmalaitteet sijoitetaan ensisijaisesti makuuhuoneisiin. Myös olohuoneeseen kannattaa sijoittaa korvausilmaventtiili varsinkin jos siellä on tulisija. Energiankulutus voidaan minimoida, kun korvausilmalaitteita pidetään toiminnassa vain silloin kun huoneessa oleskellaan.

 

 

Esimerkki huonekohtaisesta ilmanvaihtoratkaisusta omakotitaloon:

 
 

annie-spratt-294447-unsplash-800x450.jpg

Asunnon ilmanvaihdon parantaminen

Ilmanvaihdon parantamisessa tärkeimpiä huoneita asunnoissa ovat makuuhuoneet, niistä puuttuu yleensä ulkoa tuleva raikas korvausilma.

drops-of-water-nature-nature-wallpaper-8633-800x450.jpg

Valitse raikas ja hyvä sisäilma

Toimiva ilmanvaihto on hyvän sisäilman perusta. Vanhoissa taloissa ilmanvaihto toimii usein puutteellisesti. Tuloilmalaite auttaa korjaamaan tämän puutteen niissä tiloissa, joissa raikasta ilmaa tarvitaan lisää.