Usein kysyttyä


 

Korvausilmalaite parantaa ilmanvaihtoa ja sisäilman laatua. Se tuo nimensä mukaisesti raitista ja puhdasta ilmaa sisään. Se asennetaan huonekohtaisesti tehostamaan olemassa olevaa koneellista tai painovoimaista ilmanvaihtoa.

Ilmalämpöpumppu kierrättää sisäilmaa, joten se ei paranna sisäilman laatua kuin lämpötilan osalta. Korvausilmalaite nimenomaan parantaa ilmanvaihtuvuutta ja pitää huolen siitä, että ilma on myös puhdasta ja terveellistä.

Korvausilma tarkoittaa ulkoa sisälle virtaavaa ilmaa mitä tulee vastaava määrä joka poistetaan pesuhuoneista, keittiöstä yms. Mikäli ei ole korvausilmaventtiileitä, virtaa ulkoilma sisälle ovi- ja ikkunaraoista. On erittäin tärkeää, että korvausilma johdetaan sisälle hallitusti suodatettuna ja lämmitettynä. Mobair laitteiden tuomasta korvausilmasta ei aiheudu lisäkustannuksia.

Korvausilmalaite asennetaan siihen huoneeseen, jossa sisäilman laatua halutaan parantaa. Sen voi siis samassa rakennuksessa asentaa jokaiseen huoneeseen tai vain tiettyihin mutta ei suoraan esim. pesuhuoneeseen. Kodeissa korvausilmalaitteelle tärkein tila on makuuhuone, jossa huono ilmanvaihto ja sisäilman laatu aiheuttaa eniten ongelmia. Sijoittelussa tulee ottaa huomioon asennusohjeet.

Mobair 2030S korvausilmalaitteen sähkötehon tarve on vain 1,0 W. Mobair 2010 ja 2015 kuluttavat keskimääräisesti n. 200 W, mutta tämä kulutus kompensoituu lämmityskulujen pienenemisenä, eli huoneessa oleva lämmityspatteri kuluttaa vähemmän kun korvausilma tulee lämpimänä sisään.

Korvausilmalaitteemme eivät sekoita rakennusten muuta ilmanvaihtoa. Kerrostaloissa ja kaikissa muissakin rakennuksissa edellytetään, että korvausilmalaitteet eivät saa aiheuttaa ylipainetta huoneistoon. Kaikki tuotteemme onkin suunniteltu niin, ettei ylipainetta synny missään olosuhteissa ja viranomaiset ovat hyväksyneet ratkaisun.

Mobair korvausilmalaitteet ovat hiljaisia. Hiljaisina laitteina ne sopivat erinomaisesti käytettäväksi myös makuuhuoneissa ilman unen häiriintymisen vaaraa. Mobair 2030S korvausilmalaitteen äänitaso on alle 27 dB(A). Lisäksi kaupunkialueilla ulkoa tulevan äänen vaimentamiseksi on olemassa lisävarusteena ulkoilmaputken sisälle asennettava äänenvaimennin (AV2000). Sisällä huoneessa laitteet ovat niin hiljaisia, että esimerkiksi lämmityspatterin termostaatti saattaa pitää suuremman äänen.

Ilmalämpöpumppuja ja ilmanvaihtolaitteita käytetään hyvin yleisesti rinnakkain. Lämpöpumpulla hallitaan huoneilman lämpötilaa kun taas ilmanvaihtolaitteet, kuten Mobair-korvausilmalaitteet, huolehtivat ilman raikkaudesta.

Myönnämme kaikille tuotteillemme kahden (2) vuoden takuun.

Mobair korvausilmalaitteissa suositellaan käytettäväksi alkuperäisiä suodattimia laitteen suunnitellun toiminnan ja ilmamäärän varmistamiseksi. Alkuperäisiä Mobair-suodattimia myyvän jälleenmyyjän löydät Scanofficen jälleenmyyjähaulla.

Korvausilmalaitteemme ovat muihin vanhojen rakennusten ilmanvaihtoa parantaviin ratkaisuihin verrattuna erittäin edullinen vaihtoehto. Tarpeisiisi (rakennustyyppi, sijoittelutarve huoneisiin) soveltuvan mallin ja hinnat saat lähimmältä edustajaltasi.

Mobair tuotteiden jälleenmyyjät alueellasi löydät Scanofficen jälleenmyyjähaulla.

 

Onko sinulla kysymyksiä, joihin et vielä löytänyt vastausta?

Kysy meiltä oheisella lomakkeella, ja me vastaamme sinulle mahdollisimman pian!