Laitetilojen ja tukiasemien jäähdytysratkaisut

Mobair tekee yhteistyötä ilmastointialan ammattilaisten; arkkitehtien, urakoitsijoiden ja suunnittelijoiden kanssa. Mobair tarjoaa malleja myös ammattilaisten tekemiin kanava-asennuksiin ja esimerkiksi EFU-200 tuloilmalaitteen teknisten tilojen ilmanvaihtoa parantamaan vaikkapa tukiasemilla.

Toimintaperiaate

Laitetilan, esimerkiksi tukiaseman, jäähdytys hoidetaan vapaajäähdytyspuhaltimilla sekä erillisellä jäähdytyskoneella. Ulkolämpötilan ollessa alhaisempi kuin laitetilan käytetään jäähdytykseen puhaltimia.

Laitteiston automatiikka ohjaa puhaltimien ja kylmäkoneen käyntiä optimaalisesti siten, että energiankulutus on mahdollisimman pieni. Valvonta- ja hälytysyhteydet ovat helposti kytkettävissä.

48 V DC Puhaltimet

Tuotevalikoimaamme sisältyy kanavapuhallin sekä seinälle asennettavat tulo- ja poistoilmapuhaltimet.

Kuva jäähdyttimestä

Mobair EFU-200 toimii rinnan kaksiosaisen jäähdyttimen kanssa. Kesällä jäähdytys tapahtuu kompressorilla ja talvisin puhaltimilla.

Kuva Mobair EFU-200 tuloilmakojeesta

Saranoitu puhallinovi helpottaa huoltoa. Suodatin on 287 × 287 × 96 mm kokoinen laajapintasuodatin, jonka vaihtoväli on yleensä noin yksi vuosi.

Responsive image

Lounea Oy on hyödyntänyt Mobair-ilmanvaihtolaitteita tuki- ja laiteasemien jäähdyttämiseen jo vuodesta 1995

Kiinteistöpäällikkö Pertti Koivula on ollut aktiivisesti mukana kehittämässä järjestelmää, joka palvelee tehokkaasti monenlaisissa jäähdytystä vaativissa kohteissa.