Laitetilojen ja tukiasemien jäähdytysratkaisut

Mobair tekee yhteistyötä ilmastointialan ammattilaisten kanssa: arkkitehtien, urakoitsijoiden, ja suunnittelijoiden kanssa. Mobair tarjoaa malleja myös ammattilaisten tekemiin kanava-asennuksiin ja esimerkiksi EFU-200-tuloilmalaitteen teknisten tilojen ilmanvaihtoa parantamaan vaikkapa GSM-tukiasemilla.

Lounea Oy on hyödyntänyt Mobair-ilmanvaihtolaitteita tuki- ja laiteasemien jäähdyttämiseen jo vuodesta 1995. Kiinteistöpäällikkö Pertti Koivula on ollut aktiivisesti mukana kehittämässä järjestelmää, joka palvelee tehokkaasti monenlaisissa jäähdytystä vaativissa kohteissa.

lounea-cropped.jpg
 
 
 

Toimintaperiaate

Laitetilan, esimerkiksi tukiaseman, jäähdytys hoidetaan vapaajäähdytyspuhaltimilla sekä erillisellä jäähdytyskoneella. Ulkolämpötilan ollessa alhaisempi kuin laitetilan käytetään jäähdytykseen puhaltimia. Laitteiston automatiikka ohjaa puhaltimien ja kylmäkoneen käyntiä optimaattisesti siten, että energiankulutus on mahdollisimman pieni. Valvonta- ja hälytysyhteydet ovat helposti kytkettävissä.

 
efu-200-pic004.jpg

Mobair EFU-200 toimii rinnan kaksiosaisen jäähdyttimen kanssa. Kesällä jäähdytys tapahtuu kompressorilla ja talvisin puhaltimilla.


Saranoitu puhallinovi helpottaa huoltoa. Suodatin on 287 × 287 × 96 mm kokoinen laajapintasuodatin, jonka vaihtoväli on yleensä noin yksi vuosi.

 
 

 
 

48 V DC Kanava- ja Tuloilmapuhaltimet

Sopii erinomaisesti teknisten tilojen kuten GSM-tukiasemien jäähdytysratkaisuksi.

Lue lisää