Ilmanvaihdon parantaminen Mobair-laitteilla

 

Ilmanvaihdon parantaminen on mahdollista myös huonekohtaisesti asennettavien Mobair-ulkoilmaventtiilien avulla. Nämä venttiilit tuovat kodin ja muiden rakennusten sisätiloihin raitista ulkoilmaa suodatettuna ja tarvittaessa lämmitettynä. Raitis ilma virtaa sisälle aina vedottomasti. Näin toteutettu ilmanvaihdon parantaminen ei siis aiheuta ikävää vedon tunnetta. Laitteen läpi virtaava ilma täyttää sisällä olevaa alipainetta ja näin vähentää myös muualta vuotoina tulevan puhdistamattoman ilman määrää.

Mobair-laitteen voi asentaa itse suoraan seinään esim. ilmanvaihtoventtiilin päälle tai tarpeen vaatiessa seinään tehdään ilmanottoaukko. Laitteiston avulla suoritettava ilmanvaihdon parantaminen ei aiheuta näkyviä muutoksia talon julkisivuun tai sisätiloihin; Mobair-laitteet ovat pienikokoisia, hiljaisia ja tyylikkäitä. Valkoisen puukotelon voi halutessaan esimerkiksi maalata tai tapetoida sisustukseen sopivaksi.

 

Tilanne yleensä ilman Mobair-korvausilmaventtiiliä

 

Tilanne Mobair-korvausilmaventtiilin asennuksen jälkeen

 

Ilmanvaihdon parantaminen ja oikean laitteen valinta

Oikea laite valitaan asunnon tyypin ja ilmanpoistojärjestelmän mukaan. Valikoimastamme löytyy sopivat tuloilmalaitteet eri kokoisiin ja eri lailla ilmastoituihin tiloihin: kodit, majoitustilat, toimistot ja pienet liiketilat. Ilmastointiammattilaisille meiltä löytyy välineet kanava-asennuksiin ja tuloilmalaitteet, joilla ilmanvaihdon parantaminen onnistuu esimerkiksi GSM-tukiasemissa.

 

Esimerkki Mobair-ilmanvaihdosta omakotitaloon:

Luonnos omakotitalon IV-saneerauksesta

 

Referenssikohteet:

 

 

Tiedätkö, millaista on hyvä sisäilma?