Laitetilojen ja GSM-tukiasemien jäähdytys

Laitetilojen ja GSM-tukiasemien jäähdytys

Mobair tekee yhteistyötä ilmastointialan ammattilaisten kanssa: arkkitehtien, urakoitsijoiden, ja suunnittelijoiden kanssa. Mobair tarjoaa malleja myös ammattilaisten tekemiin kanava-asennuksiin ja esimerkiksi EFU-200-tuloilmalaitteen teknisten tilojen ilmanvaihtoa parantamaan vaikkapa GSM-tukiasemilla.

Lounea Oy on hyödyntänyt Mobair-ilmanvaihtolaitteita tuki- ja laiteasemien jäähdyttämiseen jo vuodesta 1995. Kiinteistöpäällikkö Pertti Koivula on ollut aktiivisesti mukana kehittämässä järjestelmää, joka palvelee tehokkaasti monenlaisissa jäähdytystä vaativissa kohteissa.

Yhteistyössä:

Laitetilojen ja GSM-tukiasemien jäähdytys -kuva

Toimintaperiaate

Laitetilan, esimerkiksi tukiaseman, jäähdytys hoidetaan vapaajäähdytyspuhaltimilla sekä erillisellä jäähdytyskoneella. Ulkolämpötilan ollessa alhaisempi kuin laitetilan käytetään jäähdytykseen puhaltimia. Laitteiston automatiikka ohjaa puhaltimien ja kylmäkoneen käyntiä optimaattisesti siten, että energiankulutus on mahdollisimman pieni. Valvonta- ja hälytysyhteydet ovat helposti kytkettävissä.

Laitetilojen ja GSM-tukiasemien jäähdytys -kuva

Mobair EFU-200 toimii rinnan kaksiosaisen jäähdyttimen kanssa. Kesällä jäähdytys tapahtuu kompressorilla ja talvisin puhaltimilla.

Valokuva Mobair EFU-200 tuloilmakojeesta

Saranoitu puhallinovi helpottaa huoltoa. Suodatin on 300 x 300 x 100 mm kokoinen laajapintasuodatin, jonka vaihtoväli on yleensä noin yksi vuosi.


Mobair EFU-200 tuloilmakoje -kuva

Mobair EFU-200 tuloilmakoje työtiloihin ja halleihin

Tekniset tiedot:

  • kokonaisilmavirta 250 dm³/s, 160 Pa
  • F7 laajapintasuodatin
  • sähköliityntä 230 V, 160 W, nopedensäätö esim. jännitemuuntajalla
  • mitat: 410 x 410 x 260 mm
  • Seinämalli

LISÄTIETOJA

Mobair 48 V DC jäähdytyspuhallin -kuva

Mobair 48 V DC jäähdytyspuhallin tukiasemiin

Tekniset tiedot:

LISÄTIETOJA